tirsdag 31. mai 2011

Polarsvømmesnipe i vinterdrakt!

Det var en stor opplevelse når denne fuglen dukket opp på Linnesstranda i slutten av november! Det var Bent Ellingsen som først så den og da dette ble kjent dukket det opp fugleintereserte fra fjern og nær! 40 år siden sist den var her og da er det ikke akkurat hverdagskost!!! Og ikke hver dag jeg beveger meg ut på isen heller! Vanligvis skal en være veldig varsom såen ikke forstyrrer fuglene. Men dette var et særtilfelle! Den var ikke vant til å se mennesker og ikke var den redd! Dette opplevde også Arne Nævra slik han fortale fra sine turer til polarstrøkene! Så ut på isen bar det,dog veldig forsiktig! Tilslutt ålte jeg meg bortover på magen og var på det nærmeste 14 meter unna! For en opplevelse!!!! Dette kommer jeg aldri til å glemme (i alle fall ikke frivillig) Lyset er jo ikke det beste på denne tiden, og kunne godt tenkt meg litt mer lysterkt objektiv,men det kunne jeg ikke tenke på da! Veldig glad var jeg da jeg kom vel tilbake og inn på trygg grunn!
Her er noen av bildene jeg tok. Tenk om den også kunne dukke opp i sommerdrakt! Så noen bilder min venn Tom Schandy hadde tatt og det var flott!!!
Her er de!!!!!!











mandag 30. mai 2011

Flystevne på Kjeller

Det var første gang jeg er på et flystevne og spennende hvordan dette dette ville oppleves! Ikke mye hadde jeg rede på hva navnene var og gi meg gjerne innspill på dette! Og dette ble en flott opplevelse som jeg gjerne er med på igjen! Har plukket ut noen bilder av de ca 900 jeg tok.!
Hversågod her er de:

Spitfire!!!! Dette er jeg god fornøyd med :)





















torsdag 26. mai 2011

Rørsanger

Det sitter en liten tass inne mellom sivrørene og synger sin ensformige sang. Noen ganger beveger den seg oppover på sivet og blir litt synlig,men det er ikke lett å se den så liten som den er! Den er nydelig der den sitter!!! Akkurat idag var jeg heldig da den kom ganske nærme tårnet på Linnesstranda på min luftetur i kveldstimene. Det var begynnt å mørkne litt,men noen ganger lysnet det gjennom det tette skylaget. Måtte litt opp i iso for å få rask nok lukkertid. Her er noen bilder:










Gulerle

På min første tur til Hornborgasjøen var jeg så heldig å få endel bilder av Gulerle. Den har jeg ikke sett i Norge selv om den finnes her også! Den var antagelig vant til mennesker ute på Naturum så mulighene ble gode da den satt stille: Disse bildene liker jeg veldig godt med komplimentære farekontraster og synes skarphet sitter!








Musvåk

Var en tur i Sverige og da vi overnattet på en campingplss i Trollhättan dukket denne opp over oss og da jeg så nøye på bildene oppdaget jeg at den hadde en rotte i klørne !