lørdag 30. april 2011

Den standhaftige tinnsoldat!

I dag tidlig bar det innover til Østensjøvannet i Oslo på nye eventyr og håpet om nye og spennende situasjoner! På en stein nær brua stod denne sothøna og hvilte seg . Det spesielle var at det så ut som den bare hadde et bein. Den stod stille ganske lenge og poserte for fotografen! Vannet bak gav en utmerket bakgrunn!




torsdag 28. april 2011

En Toppdykkers fiske drøm!

Bildeserien er hentet fra påskens tur til Østensjøvannet. Toppdykker kona lå og sov og drømte om fiskefangst, og mannen sørget for at drømmen ble virkelighet!!!! Og det var ikke hvem som helst fisk!!! En kjempestor  abbor havnet i nebbet og deretter magen! Den eneste sorgen i gleden for kona var att hun ikke fikk smake på fisken. Moralen kan være at det holder ikke bare å drømme, man må gjøre noe med drømmene sine også!!!! Ønsker dere lykke til med fiskelykken! Jeg lar bildene tale for seg!








Og hunnen voknet opp blid og fornøyd!





Skogsråd

 På veien tilbake fra fugletårnet i går kveld møtte jeg Bent Ellingsen. Har du sett de fine breinene i skogen spurte han? Jeg hadde ikke tenkt så mye på det, men så la jeg merke til hvor flott de stod der  i det lave stemningsfulle motlyset fra kveldssola. Det så ut som en forsamling av vesener som stod i grupper og samtalte,eller hadde de skogsråd. Toppen så ut som hoder ,nesten litt som romvesener.! Det var rett før de skulle rulle seg helt ut og dekke marken i urskogen! Jeg synes det ble vakkert og med den uklare bakgrunnen med passene farger egnet dette seg godt til fotografering!



onsdag 27. april 2011

Fiskeørnen er her igjen!!!!!

For et vingespenn!!!
Helt siden ifjor på forsommeren har jeg ønsket å se denne fantastiske fuglen igjen. Og hver gang jeg har tatt turen ut til Linnesstranda har jeg håpet! Har tenkt at om det er blikk stille vann som idag med muligheter for ørnen å se fisken så har jeg håpet den kom! Og idag var den plutselig her med et vingespenn som var fantastisk! Vi var to andre der, Jorunn og en fugleinteresert som jeg desverre ikke fikk navnet på! Det var som ørnen så rett inn på oss,men det var ikke oss den jaktet på! Den tok noen runder og stod stille i lufta før den stupte i vannet. Flere ganger prøvde den fiskelykken og så satt fangsten der! Den lettet og tok noen runder før den forsvant i rettning Røyken! Jeg var så opprømmt at da jeg kom tilbake til bilen fant jeg ikke nøkkelen og måtte tilbake til tårnet for å lete! Men nøkkelen lå jo bare i et annet rom på sekken. Bonussen var at vi fikk se to hønsehauk i lufa samtidig! For en dag! Og enda er ikke dagen over!!!
Her har den fått øye på fisken!


Her er fangsten klar!

Hønsehauk
Flere opplevelser opplevelser ble det,men det får vi ta en annen gang!

tirsdag 26. april 2011

Løvsangeren på Linnesstranda!

For noen år siden hadde jeg ikke mye kjennskap til fugler, og fugl var en fugl! Så i påsken for to år siden bestemte jeg meg sammen med en kamerat for å ta en tur ut på fugletårnet på Linnesstranda i Lier. Det hadde gått rykter om yrende fugleliv der ute og dette måtte vi finne ut av! Det som møtte oss der ute ble en stor overaskelse! Ute på isflakene satt nemlig ca 1000 kortnebbgjess og rastet etter en lang tur opp fra Europa. Noen fuglekjennere var der og fortalte oss hvordan art dette var. De måtte hvile litt før turen gikk videre til våre nordlige områder av Norden. Da ble jeg bitt av interesse for fugleliv og det var starten inn i en helt ny verden for meg . Siden har det blitt mange turer ditt ut, og nesten alltid blir jeg møtt av noe nytt og spennende! I tillegg er det en egen ro og fred der ute som er utrolig godt være midt i! Og jeg føler jeg lærer noe nytt hele tiden!



I dag var jeg også en tur der ute og der møtte jeg på en av våre mest vanlige og mest tallrike av arter i Norge , nemlig Løvsangeren! Det er en liten tass med en nydelig og vakker sang. Litt lik Bokfinken i sangen,men den har ikke bokfinkens trille på slutten. Den er litt lettere og lysere i klangen. Utsenende er helt andreledes enn bokfinken, ca 11cm. Spinkelt bygd med grønnaktig overside, hvitaktig buk og lyst,sitrongult bryst og strupe! Dette er en insektsspiser og finner nok av mat inne i urskogsområdet her på Linnesstranda! Fikk noen bilder da den svinset frem og tilbake mellom greinene utenfor tårnet! Enda en fin opplevelse! Ønsker dere en fortsatt fin dag!!!!





mandag 25. april 2011

Vårens pirrende vind over Østensjøvannet

Skjærtorsdag var jeg på tur til Østensjøvannet sammen med gode venner i Drammen Fotoklubb! Forventningene var store og store øyeblikk ble det i tråd med at det var Påskehøytid! Her er et av høydepunktene! (Sikkert for aktørene også!
Får jeg lov til et lite besøk?

Og svaret var ja!


Dette går jo utrolig bra selv om det var både oppover og nedoverbakke!

Her er det hele over!
Har selv en erfaring med at sivhøner ikke er lett å få øye på,men nå er det vår, og naturens drifter gjør at de tydeligvis gir blaffen! Ting er viktigere enn å kikke etter om noen nysgjerrige fotografer står å glor på! Dette ble jo en spennende opplevelse for en høytids stemt fotograf som stod klar med Camera og 400mm L objektiv! Lyset var perfekt og vinkel ganske god for å dekke vårens begiven'het'. Fruen bøyet hodet som et signal på at hun hadde visse planer og en villig hann var ikke vond å be! Så får tiden vise om det blir noen nye arvinger eller om det bare ble en kortvarig nytelse! Det var nytt å se hvordan hunnen bøyde hodet ned i gjørma. Hodet forvant nesten. Vi kan vel kanskje kalle det et C moment. For fotografen var det moro å være på rett plass til rett tid,innstillingene på kamera ble ikke så verst de heller. Her har dere noen av bildene! Ellers vel overstått med en fantastisk påske!!!!

søndag 24. april 2011

Dette er min første blogg!

Ønsket et sted å legge ut mine bilder som  er bare min side! Har tatt bilder i noen år og det begynner å bli en del fine bilder synes jeg! Moro er det å gå på jakt ,plutselig dukker det opp noe spennende! Og denne falt jeg paddeflat for! Bildene er tatt på Linnesstranda nærmere bestemt ved Dynodammen. Bent Ellingsen som jeg denne dagen traff på fugletårnet (vi treffes ofte der ute) fortalte at Jens Erik Nygård hadde sett padder ved Dynodammen. Det hadde Bent også sett. Dette hørtes spennende ut og vi tok turen bort.  Det boblet av ivrige og parringslystne padder ved dammen. For å komme nærmest mulig innpå og for det beste lyset gikk vi rundt dammen og jeg tok meg ut så langt jeg kunne. Det så ut til at en padde ble nysgjerrig på meg,ikke vet jeg, men den svømte nærmere og nærmere og tilslutt var det ikke mange meterene mellom oss. Prøvde å få så lav vinkel som mulig og da var det bare å fyre løs! Og her er et av resultatene. Har aldri kommet i slik posisjon av disse spesielle skapningene. De er jo ikke akkurat pene,men de har sikkert en mor som liker dem!